Δόμνα Αναστασιάδου: Εκπροσωπώ μια εταιρία όπου το 61% του δυναμικού αποτελείται από γυναίκες!

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη περιήγηση των επισκεπτών στις σελίδες μας. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.

RSS
Αθήνα, 24-11-2017

Ιδιωτική Ασφάλιση

Δημοσίευση: Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017 11:24

Δόμνα Αναστασιάδου: Εκπροσωπώ μια εταιρία όπου το 61% του δυναμικού αποτελείται από γυναίκες!

Nextdeal newsroom

Γράφει:

   

Της Δόμνας Αναστασιάδου*

 

Πριν από λίγες ημέρες, μια απρόσμενη είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου: η εταιρία asset management State Street Global Advisors τοποθέτησε το άγαλμα ενός ατρόμητου κοριτσιού να κοιτά στα μάτια το κλασικό άγαλμα του μαινόμενου ταύρου της Wall Street, συμβολίζοντας τη μάχη των φύλων που ειδικά στον παγκόσμιο χρηματοοικονομικό τομέα είναι ιδιαίτερα έντονη. Πίσω από αυτή την κίνηση υπάρχει μια μεγάλη αλήθεια, καθώς έχουμε ακόμη δρόμο να διανύσουμε για την ισότιμη μεταχείριση, τα ίσα δικαιώματα, τις ισότιμες ευκαιρίες στην εκπαίδευση, την επαγγελματική αποκατάσταση, τις απολαβές και την ανέλιξη στον επαγγελματικό στίβο. Η αλήθεια είναι ότι με προβληματίζει το γεγονός ότι εν έτει 2017 μιλάμε ακόμη για τον ρόλο της γυναίκας στο ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο αλλά και τον επαγγελματικό στίβο, ενώ θα έπρεπε να είναι αυτονόητο – κανείς άλλωστε δεν μιλά για τον ρόλο των ανδρών στη σύγχρονη κοινωνία και στο επαγγελματικό περιβάλλον.

Σε ό,τι αφορά την ελληνική ασφαλιστική αγορά, ναι μεν έχουμε λαμπρά παραδείγματα γυναικών σε καίριες θέσεις, θα χαρώ όμως πολύ να δω στο μέλλον ακόμη περισσότερες γυναίκες να μπαίνουν σε έναν παραδοσιακά ανδροκρατούμενο χώρο, να λαμβάνουν θέσεις σε όλο το φάσμα των εργασιών του ασφαλιστικού τομέα και να ανελίσσονται επαγγελματικά με τις ίδιες ευκαιρίες που έχουν οι άνδρες συνάδελφοί τους. Γι’ αυτόν τον λόγο χαίρομαι όταν βλέπω εξαιρέσεις εταιριών που αναδεικνύουν το ταλέντο και τις ικανότητες των γυναικών εργαζομένων τους και ειδικότερα για το γεγονός ότι εκπροσωπώ μια εταιρία όπου το 61% του δυναμικού αποτελείται από γυναίκες, ενώ παράλληλα η εκπροσώπησή τους σε θέσεις ευθύνης ανέρχεται στο 45%.

 

* Η κα. Δόμνα Αναστασιάδου, είναι Διευθύντρια Marketing & Communications, της AIG Greece

   
Σχολίασε το 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Βιβλία Εκδόσεων Σπύρου