"Δικαίωμα στην Υγεία για Όλους": Χορηγία φροντίδας της υγείας σε άστεγους και υπό απεξάρτηση άτομα, από την INTERAMERICAN

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη περιήγηση των επισκεπτών στις σελίδες μας. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.

RSS
Αθήνα, 22-11-2017

Ιδιωτική Ασφάλιση

Δημοσίευση: Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017 13:05

"Δικαίωμα στην Υγεία για Όλους": Χορηγία φροντίδας της υγείας σε άστεγους και υπό απεξάρτηση άτομα, από την INTERAMERICAN

Nextdeal newsroom

Γράφει:

   

Οι πρακτικές κοινωνικής υπευθυνότητας σε συνάφεια με τις επιχειρησιακές δραστηριότητες αποτελούν ένα σημαντικό μέρος των κοινωνικών πρωτοβουλιών της INTERAMERICAN.

 

Στο πλαίσιο αυτό, στον τομέα φροντίδας της υγείας ευπαθών ομάδων και με κεντρική ιδέα του χορηγικού προγράμματος το ”Δικαίωμα στην Υγεία για Όλους”, η Εταιρεία κάλυψε τις δαπάνες κλινικών και εργαστηριακών εξετάσεων 277 ατόμων, τα οποία παραπέμφθηκαν από το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) και τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα. Η INTERAMERICAN, ανέπτυξε από το 2014 με τους δύο οργανισμούς συνεργασία για την εξατομικευμένη παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας μέσω της ιδιόκτητης κλινικής ΑΘΗΝΑΪΚΗ MEDICLINIC. Ήδη, η αποτελεσματική συνεργασία χορηγίας του προγράμματος ανανεώθηκε και για το 2017.

Πέραν των ιατρικών επισκέψεων, πραγματοποιήθηκαν και πολλές διαγνωστικές εξετάσεις (υπερηχογραφήματα, ενδοσκοπήσεις, αιματολογικές κ.ά.). Ειδικότερα, στα εξωτερικά ιατρεία της κλινικής κατά την τριετία 2014-2016 αντιμετωπίστηκαν 175 περιπτώσεις υπό απεξάρτηση ατόμων προερχομένων από θεραπευτικά προγράμματα του ΚΕΘΕΑ και 102 ατόμων που παρέπεμψαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, στο πλαίσιο της υποστήριξης που παρέχουν στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων και στο ΚΥΑΔΑ.

Επισημαίνεται ότι και οι τρεις φορείς (ΚΕΘΕΑ, ΓχΣ, ΚΥΑΔΑ) είναι κοινωνικοί εταίροι της INTERAMERICAN, στο ευρύτερο επίπεδο της ανάπτυξης ουσιαστικών ενεργειών κοινωνικής υπευθυνότητας, επί πολλά χρόνια. Η συνεργασία αναδεικνύει την κοινωνική πολιτική της Εταιρείας να αξιοποιεί χορηγικά τις υποδομές που διαθέτει, το δίκτυο υγείας και την τεχνογνωσία της στον τομέα προς όφελος ευπαθών ομάδων, σε μια περίοδο κατά την οποία η κρίση αυξάνει τις ανάγκες φροντίδας της υγείας των απόρων, αστέγων, περιθωριοποιημένων και γενικότερα μη ασφαλισμένων ατόμων.

   
Σχολίασε το 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Βιβλία Εκδόσεων Σπύρου