Ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τα προϊόντα PRIIPs

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη περιήγηση των επισκεπτών στις σελίδες μας. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.

RSS
Αθήνα, 17-01-2018

Ιδιωτική Ασφάλιση

Δημοσίευση: Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017 09:38

Ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τα προϊόντα PRIIPs

Nextdeal newsroom

Γράφει:

   

Η ΕΑΕΕ γνωστοποιεί στις ασφαλιστικές εταιρίες - μέλη της ότι στις 7 Ιουλίου 2017 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε κατευθυντήριες γραμμές με τη μορφή Ανακοίνωσης σχετικά με την εφαρμογή του Κανονισμού της Ε.Ε. 1286/2014 για τα Έγγραφα Βασικών Πληροφοριών σχετικά με τα επενδυτικά προϊόντα που απευθύνονται σε ιδιώτες επενδυτές συμπεριλαμβανομένων σε αυτά και των επενδυτικών ασφαλιστικών προϊόντων (Packaged Retail Products and Insurance based Investment Products-PRIΙP).

Διαβάστε εδώ το πλήρες κείμενο.

Όπως υπογραμμίζει η ΕΑΕΕ, αξίζει να σημειωθεί η διευκρίνιση με αριθμό 12 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία περιλαμβάνεται στο κείμενο της Ανακοίνωσης και η οποία αφορά στα υπάρχοντα επενδυτικά ασφαλιστήρια συμβόλαια μέχρι τις 31.12.2017. Για αυτά τα συμβόλαια, εφόσον δεν θα συνεχίσουν να διατίθενται σε νέους επενδυτές μετά την 1η Iανουαρίου 2018, δεν συντρέχει υποχρέωση της ασφαλιστικής επιχείρησης για σύνταξη Εγγράφου Βασικών Πληροφοριών.

Σε δεύτερη εγκύκλιο προς τις εταιρίες - μέλη της, η ΕΑΕΕ ενημερώνει ότι τις 4 Ιουλίου 2017 η Κοινή Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Εποπτικών Αρχών δημοσίευσε την πρώτη δέσμη Χρήσιμων Ερωτήσεων & Απαντήσεων (first batch of Q&As) σχετικά με την εφαρμογή στην πράξη του Κανονισμού της Ε.Ε. που αφορά τα PRIΙPs (δείτε εδώ το πλήρες κείμενο στα αγγλικά).Σημειώνεται ότι μια επόμενη δεύτερη δέσμη Χρήσιμων Ερωτήσεων & Απαντήσεων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και δημοσιευθεί τον Αύγουστο, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ενός τρίτου πακέτου το φθινόπωρο του 2017.

   
Σχολίασε το 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Βιβλία Εκδόσεων Σπύρου