Αλλαγές στον τρόπο παρουσίασης των επενδυτικών προϊόντων στους ασφαλισμένους!

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη περιήγηση των επισκεπτών στις σελίδες μας. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.

RSS
Αθήνα, 21-11-2017

Ιδιωτική Ασφάλιση

Δημοσίευση: Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017 11:01

Αλλαγές στον τρόπο παρουσίασης των επενδυτικών προϊόντων στους ασφαλισμένους!

Nextdeal newsroom

Γράφει:

   

Στις 8 Μαρτίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υιοθέτησε τα τροποποιημένα Ρυθμιστικά Τεχνικά Πρότυπα (Regulatory Technical Standards-RTS) σύμφωνα με τον Κανονισμό της Ε.Ε. αρ. 1286/2014 για τα Έγγραφα Βασικών Πληροφοριών σχετικά με τα επενδυτικά προϊόντα που απευθύνονται σε ιδιώτες επενδυτές συμπεριλαμβανομένων σε αυτά και των επενδυτικών ασφαλιστικών προϊόντων (Packaged Retail Products and Insurance based Investment Products-PRIΙPs).


Όπως ενημερώνει η ΕΑΕΕ, σύμφωνα με τον παραπάνω Κανονισμό τα Ρυθμιστικά Τεχνικά Πρότυπα εξειδικεύουν την παρουσίαση, το περιεχόμενο και τη διαδικασία αναθεώρησης των Εγγράφων Βασικών Πληροφοριών καθώς και τις προϋποθέσεις για τη συμμόρφωση των εταιριών όσον αφορά στην παροχή των εγγράφων αυτών στους καταναλωτές.

Η περίοδος ελέγχου των Ρυθμιστικών Τεχνικών Προτύπων από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο είναι τρεις μήνες, ή μετά από αίτησή τους μπορεί να παραταθεί κατά τρεις μήνες επιπλέον, για την πλήρη υιοθέτηση ή απόρριψη αυτών.

Κατά την περίοδο αυτή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι Ευρωπαϊκές Εποπτικές Αρχές αναμένεται να εργαστούν για τα μέτρα επιπέδου 3, με τη μορφή ερωτήσεων και απαντήσεων ή και κατευθυντήριων οδηγιών με στόχο την τελική δημοσίευσή τους κατά τη στιγμή έγκρισης των τροποποιημένων ρυθμιστικών προτύπων από το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η ΕΑΕΕ υπενθυμίζει ότι η ημερομηνία εφαρμογής του Κανονισμού είναι η 1η Ιανουαρίου 2018 και δεν προϋποθέτει εθνική πράξη ενσωμάτωσης καθώς αποτελεί κοινοτικό νομοθετικό κείμενο άμεσα εφαρμοστέο στα κράτη μέλη.

Στους ακόλουθους συνδέσμους θα βρείτε τον κατ’εξουσιοδότηση Κανονισμό που συμπληρώνει τον Κανονισμό 1286/2014 καθώς και το παράρτημα με την τεχνική εξειδίκευση αυτού:

   
Σχολίασε το 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Βιβλία Εκδόσεων Σπύρου