Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου: Ο τζέντλεμαν της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς!

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη περιήγηση των επισκεπτών στις σελίδες μας. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.

RSS
Αθήνα, 24-11-2017

Ιδιωτική Ασφάλιση

Δημοσίευση: Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017 11:09

Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου: Ο τζέντλεμαν της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς!

Nextdeal newsroom

Γράφει:

   

Πριν τέσσερα χρόνια, το 2013 τέτοιες μέρες, όταν έγινε γνωστό ότι ο κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου θα έθετε υποψηφιότητα για την θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, ορισμένοι προβληματίστηκαν άλλοι ήταν αντίθετοι κάποιοι – λιγότεροι ήταν θετικοί και όλοι συμφωνούσαν στην άποψη «αυτός δεν είναι δικός μας», δεν τον θεωρούσαν δηλαδή «ασφαλιστή» καθώς ο ίδιος από πτυχιούχος πολιτικός μηχανικός ακολούθησε στη συνέχεια χρηματοοικονομικές σπουδές και μπήκε στον ασφαλιστικό κλάδο από το «παράθυρο» των αμοιβαίων κεφαλαίων.

 

Μετά από δυο θητείες και τέσσερα χρόνια στην θέση του προέδρου της ΕΑΕΕ, όλοι σχεδόν οι άνθρωποι που συνεργάστηκαν μαζί του μόνο καλά λόγια έχουν να πουν και κυρίως όλοι αναγνωρίζουν την θετική συμβολή του στη δημιουργία μιας ΕΑΕΕ, πιο συλλογικής και «δημοκρατικής» καθώς οι «παρέες» έλαβαν τέλος. Ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος έδωσε με τις παρεμβάσεις και ένα πιο κοινωνικό χαρακτήρα στην ιδιωτική ασφάλιση μία θεώρηση που την έχει ανάγκη ο κλάδος.

Οι συνάδελφοι του αναγνωρίζουν επίσης ότι προσπάθησε και σε μεγάλο βαθμό το πέτυχε να κάνει πράξη το στοίχημα της εξωστρέφειας, αν και ορισμένες φορές οι παρεμβάσεις της ΕΑΕΕ θα μπορούσαν να ήταν πιο δυναμικές. Σπουδαγμένος ωστόσο την Αμερική ο κ. Σαρρηγεωργίου ακολουθούσε και ακολουθεί μία πολιτική ήπιου παρεμβατισμού και διαλόγου, αν και εδώ είναι Βαλκάνια και ορισμένες φορές χρειάζεται και κάτι παραπάνω. Πάντως ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΑΕΕ είναι από τους λίγους παράγοντες της αγοράς που μπορεί να σηκώσει το τηλέφωνο και να μιλήσει με τρεις τέσσερις κυβερνητικούς και γενικότερα πολιτικούς παράγοντες, κάτι που αποτελεί «περιουσία» για τον κλάδο. Είναι ένας σημαντικός πρεσβευτής της ασφαλιστικής αγοράς και όχι μόνο.

Είναι γεγονός ότι ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου κερδίζει τον συνομιλητή του με την ευγένεια του. Είναι τζέντλεμαν, λένε οι συνάδελφοι του. Επίσης μας κέρδισε και με την ευρυμάθεια του, ιδιαίτερα σε οικονομικά διεθνή και εσωτερικά θέματα. Άλλωστε έχει δυο πολύ «κακές» συνήθειες που δεν τις εγκαταλείπει ποτέ γιατί φροντίζει πάντα για την καλή σωματική και ψυχική του υγεία. Κάθε πρωί οι γείτονες του θα τον συναντήσουν να κάνει τζόκινγκ ενώ κάθε βράδυ αφιερώνει μία-δυο ώρες στη μελέτη. Ιδιαίτερη αδυναμία έχει στη λήψη φωτογραφιών ιδιαίτερα υψηλής καλλιτεχνικής αξίας.

Οι γνώσεις του τον βοηθούν να εκτιμήσει την πραγματική αξία υλικών και άυλων αξιών, όπως και του ιστορικού νεοκλασικού κτηρίου της οικίας Ράλλη, ένα από τα ελάχιστα δείγματα αστικής αρχιτεκτονικής της οθωνικής περιόδου με πρώιμα νεοκλασικά στοιχεία, που έχει κηρυχθεί διατηρητέο κτήριο και ανήκει πλέον στο κτιριακό συγκρότημα της διοίκησης της Eurolife. Ο κ. Σαρρηγεωργίου σκοπεύει να αξιοποιήσει το κτίριο για συναντήσεις υψηλού ποιοτικού επιπέδου.

Η ευγένεια συνάδει και με την συλλογικότητα στην λήψη αποφάσεων. Οι συνεδρίασες του ΔΣ της ΕΑΕΕ και της Εκτελεστικής Επιτροπής, τακτικές, οι επαφές με τα άλλα μέλη του ΔΣ, πολλές, για διάφορα θέματα της αγοράς ενώ το ίδιο μοντέλο ακολουθεί και στην επιχείρηση. Οι επισκέπτες του θα δουν μπαίνοντας στο γραφείο πολλές φωτογραφίες υπαλλήλων της εταιρίας σε έναν τοίχο. Πρόκειται για εργαζόμενους της Eurolife που τους έχει καλέσει στο γραφείο του και έχει ανταλλάξει απόψεις για την πορεία της επιχείρησης. Μάλιστα λέγεται ότι ζητά ο εργαζόμενος να κάθεται στη «θέση» του κ. Σαρρηγεωργίου και με αυτή την ιδιότητα να του δίνει ιδέες. «Όραμα μου είναι να περάσουν όλοι οι εργαζόμενοι της Eurolife από τη θέση αυτή», εκμυστηρεύεται σε όποιον τον ρωτήσει τι συμβολίζουν οι φωτογραφίες.

Το καταστατικό της ΕΑΕΕ «απαγορεύει» τρίτη συνεχόμενη θητεία, συνεπώς ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου θα διεκδικήσει κάποιο άλλο ρόλο στο νέο διοικητικό συμβούλιο που θα αναδειχθεί από τις εκλογές της 23ης Φεβρουαρίου. Σε κάθε περίπτωση ο τζέντλεμαν της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς θα είναι παρών στις εξελίξεις όχι μόνο από τη συλλογική δραστηριότητα αλλά και την επιχείρηση που διευθύνει, την Eurolife, την οποία ανέβασε πολύ ψηλά στην ελληνική ασφαλιστική αγορά και με την βοήθεια ενός πολύ ισχυρού μετόχου, είναι έτοιμος να υλοποιήσει νέα επενδυτικά σχέδια.

Το Nextdeal σε συγχαίρει και σου εύχεται υγεία και επιτυχίες Αλέξανδρε!

   
Σχολίασε το 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Βιβλία Εκδόσεων Σπύρου