Υπό έρευνα για διαφθορά ο επικεφαλής της Κινεζικής Εποπτικής Ασφαλιστικής Αρχής

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη περιήγηση των επισκεπτών στις σελίδες μας. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.

RSS
Αθήνα, 21-11-2017

Διεθνή

Δημοσίευση: Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017 10:46

Υπό έρευνα για διαφθορά ο επικεφαλής της Κινεζικής Εποπτικής Ασφαλιστικής Αρχής

Nextdeal newsroom

Γράφει:

   

Ο επικεφαλής της ασφαλιστικής εποπτικής αρχής της Κίνας είναι ύποπτος για διάφορες παραβάσεις και βρίσκεται υπό έρευνα από το κεντρικό πειθαρχικό συμβούλιο της χώρας, (Central Commission for Discipline Inspection).

 

Ο πρόεδρος της ασφαλιστικής και ρυθμιστικής αρχής της Κίνας (China Insurance and Regulatory Commission -Circ), κ. Xiang Junbo, ο οποίος είναι και μέλος της Κεντρικής τράπεζας της χώρας και της κεντρικής επιτροπής του κομμουνιστικού κόμματος, κατέχει τη θέση αυτή από το 2011.

Η Circ δραστηριοποιείται ιδιαίτερα στην επιβολή κυρώσεων για μη συμμόρφωση και στη θέσπιση κανόνων με στόχο τη βελτίωση των προτύπων στον ασφαλιστικό κλάδο και ιδιαίτερα σε ότι αφορά την επενδυτική συμπεριφορά.
Πρόσφατα, η ρυθμιστική αρχή ζήτησε από τις ασφαλιστικές που βρίσκονται υπό την επίβλεψή της, να υποβάλλουν όλα τα αρχεία των συναλλαγών ομολόγων καθώς παρατηρούνταν αυξημένη "επιθυμία " του κλάδου για εταιρικά ομόλογα σε μία περίοδο επιρρεπή σε αθέτηση πληρωμών.

Οι κινέζοι ασφαλιστές αύξησαν τα περιουσιακά τους στοιχεία κατά 22% το 2016 (2,2 τρις δολάρια), ενώ η μέση απόδοση για τον κλάδο ήταν 5,66% από 7.56% το 2015.
Τον Φεβρουάριο, η Moody’s Investor Service προειδοποίησε ότι η μετατόπιση των κινεζικών ασφαλιστικών εταιριών προς επενδύσεις υψηλών αποδόσεων και προς μετοχές, από 27% στο τέλος του 2013 σε 49% τον Νοέμβριο του 2016, θα μπορούσε να δικαιολογήσει αρνητική πιστοληπτική αξιολόγηση.

 

   
Σχολίασε το 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Βιβλία Εκδόσεων Σπύρου