Τρόμος και ντροπή για τους πεζούς που περνούν με κόκκινο!

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη περιήγηση των επισκεπτών στις σελίδες μας. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.

RSS
Αθήνα, 17-11-2017

Διεθνή

Δημοσίευση: Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017 15:19

Τρόμος και ντροπή για τους πεζούς που περνούν με κόκκινο!

Nextdeal newsroom

Γράφει:

   

Ο Γαλλικός οργανισμός οδικής ασφάλειας DRIEA και το πρακτορείο Serviceplan δημιούργησαν μία πρωτότυπη καμπάνια σωφρονισμού των απείθαρχων πεζών που παραβιάζουν τον κόκκινο σηματοδότη, τον γνωστό "Σταμάτη".

 

Συγκεκριμένα, μόλις ανάψει κόκκινο στα φανάρια μία διάβασης και τη διασχίσει ένας πεζός, τότε ενεργοποιούνται αυτόματα ειδικοί αισθητήρες κίνησης. Ταυτόχρονα ακούγεται από κρυφά μεγάφωνα ο ήχος ελαστικών, που φρενάρουν απότομα, σαν να περνούσε εκείνη τη στιγμή ένα αυτοκίνητο σε απόσταση αναπνοής από τον παραβάτη πεζό.

Η σοκ για τον τελευταίο όμως δεν τελειώνει εδώ. Αμέσως μετά τον τρόμο, ακολουθεί η ντροπή, καθώς μία κάμερα καταγράφει τις εκφράσεις του πεζού και τις προβάλλει σε μία τεράστια οθόνη, για να την δουν και οι υπόλοιποι. Στο κάτω μέρος της οθόνης εμφανίζεται και το κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας, «μην ρισκάρετε, να αντικρίσετε τον θάνατο κατάματα. Προσέχετε τα φανάρια διασχίζοντας τον δρόμο».

Η καμπάνια έχει ως στόχο να μειώσει δραστικά τον αριθμό των περίπου 4.500 πεζών που πέφτουν θύματα τροχαίων ατυχημάτων κάθε χρόνο στο Παρίσι.

Δείτε το video:

   
Σχολίασε το 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Βιβλία Εκδόσεων Σπύρου