Τα αυτόνομα αυτοκίνητα φέρνουν μείωση της παραγωγής ασφαλίστρων!

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη περιήγηση των επισκεπτών στις σελίδες μας. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.

RSS
Αθήνα, 25-11-2017

Διεθνή

Δημοσίευση: Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017 15:32

Τα αυτόνομα αυτοκίνητα φέρνουν μείωση της παραγωγής ασφαλίστρων!

Nextdeal newsroom

Γράφει:

   

Κατά 21% ή 41% αναμένεται να έχει συρρικνωθεί μέχρι το 2040, η αγορά ασφάλισης αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, λόγω της εμφάνισης των αυτόνομων οχημάτων, σύμφωνα με νέα πρόβλεψη της Τράπεζας της Αγγλίας.

 

Όπως αναφέρεται στο τελευταίο τριμηνιαίο δελτίο της Τράπεζας της Αγγλίας, τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό θα αντιπροσωπεύουν το 80% των πωλήσεων νέων οχημάτων το 2040.

Η τρέχουσα πρόβλεψη είναι ότι ο τομέας της ασφάλισης αυτοκινήτων θα μειωθεί σε μέγεθος, αλλά η μείωση αναμένεται να είναι σταδιακή μέσα στις επόμενες δύο δεκαετίες, αναφέρεται στο δελτίο, το οποίο βασίστηκε σε μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από ειδικούς της τεχνολογίας και της ασφάλισης.

Ειδικότερα, η Τράπεζα της Αγγλίας προβλέπει μείωση της παραγωγής ασφαλίστρων κατά 21%, από τα £ 11,7 δισ. το 2015 στα £ 9,2 δισ. το 2040. Σε ένα εναλλακτικό σενάριο όπου τα αυτόνομα αυτοκίνητα "υιοθετηθούν" πιο γρήγορα, διανύουν περισσότερα μίλια και είναι 20% πιο ασφαλή, η αγορά αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 41% στα £ 6,9 δισ. κατά την ίδια περίοδο.

Σύμφωνα με το δελτίο, η σταδιακή εισαγωγή των αυτόνομων αυτοκινήτων μπορεί να δώσει στις ασφαλιστικές εταιρίες χρόνο για να προσαρμοστούν. Ωστόσο, η αρμόδια ρυθμιστική αρχή ανέφερε ότι ασφαλιστικές πρέπει να μετατρέψουν κάποιες πτυχές της τρέχουσας αλυσίδας αξίας, συμπεριλαμβανομένων της διαχείρισης των απαιτήσεων, της αναδοχής και της ανάπτυξης προϊόντων - τομείς που αναμένεται να επηρεαστούν από τα αυτόνομα αυτοκίνητα.

Για επιτυχία στην εποχή των αυτοκινήτων χωρίς οδηγό, η Τράπεζα της Αγγλίας προτείνει οι ασφαλιστικές να βασίζονται ολοένα και περισσότερο σε συνεργασίες με επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην τεχνολογία.

Τον Φεβρουάριο, το Υπουργείο Μεταφορών της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει τις απαιτήσεις για την υποχρεωτική ασφάλιση αυτοκινήτων ώστε να συμπεριλάβει τη χρήση αυτόνομων αυτοκινήτων. Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, οι οδηγοί των συγκεκριμένων οχημάτων θα πρέπει να έχουν μια ενιαία πολιτική ασφάλισης τόσο για τον οδηγό κατά την οδήγηση όσο και για το όχημα όταν είναι σε αυτόματη λειτουργία.

   
Σχολίασε το 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Βιβλία Εκδόσεων Σπύρου