Ψάχνουν έδρα για τη μετα-Brexit εποχή και τα Lloyd's!

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη περιήγηση των επισκεπτών στις σελίδες μας. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.

RSS
Αθήνα, 24-11-2017

Διεθνή

Δημοσίευση: Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017 13:57

Ψάχνουν έδρα για τη μετα-Brexit εποχή και τα Lloyd's!

Nextdeal newsroom

Γράφει:

   

Στα χνάρια του ασφαλιστικού κολοσσού AIG, ο οποίος επιβεβαίωσε τα σχέδια του για εγκατάσταση θυγατρικής στο Λουξεμβούργο για τη δραστηριοποίησή του στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά και στην Ελβετία μετά το Brexit (δείτε εδώ), φαίνεται ότι βαδίζουν τα Lloyd’s του Λονδίνου, σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα.

 

Όπως και οι άλλες ασφαλιστικές εταιρίες και εταιρίες παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, τα Lloyd’s θα μεταφέρουν μέρος των δραστηριοτήτων του από το Λονδίνο σε άλλες χώρες της ΕΕ ώστε να διατηρήσουν την πρόσβασή τους στην ενιαία αγορά μετά το Brexit, αναφέρει σε δημοσίευμα του το Insurance Business.

Επικαλούμενη πηγές που γνωρίζουν το θέμα, η Irish Independent αναφέρει ότι τα Lloyd’s αναμένεται να επιλέξουν το Λουξεμβούργο ή τη Γερμανία ως τη νέα ευρωπαϊκή τους έδρα εκτός Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι Financial Times ανέφεραν επίσης τον Φεβρουάριο ότι το Λουξεμβούργο αποτελεί την πρώτη επιλογή των Lloyd’s ανάμεσα σε χώρες όπως η Ιρλανδία, η Ολλανδία και το Βέλγιο.

"Θέλουμε να είμαστε σε θέση να παρέχουμε στους πελάτες μας συνεχή πρόσβαση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και το αντίστροφο - όπως γνωρίζουμε οι επιχειρήσεις στην Ευρώπη θα θέλουν να μπορούν να έχουν πρόσβαση στην αγορά των Lloyd’s", δήλωσε τον περασμένο μήνα εκπρόσωπος των Lloyd’s.

Τα Lloyd’s θα ανακοινώσουν την απόφασή του εντός του πρώτου τριμήνου ή μέχρι το Πάσχα, αποκάλυψε στο Reuters ο πρόεδρος των Lloyd’s, John Nelson νωρίτερα αυτό το χρόνο.

Σε μια συνέντευξή της στο Bloomberg TV, η Διευθύνουσα Σύμβουλος των Lloyd’s, Inga Beale υπενθύμισε όσα δήλωσε η Πρωθυπουργός της Βρετανίας, Theresa May στην ομιλία της για το Brexit τον Ιανουάριο. Ειδικότερα, η κ. May επιβεβαίωσε ότι "η παραμονή στην ενιαία αγορά δεν αποτελεί προτεραιότητα και ότι δεν πρόκειται να συμβεί και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προχωρήσουμε με τα σχέδια έκτακτης ανάγκης".

Η κ. May αναμένεται να επικαλεστεί σύντομα το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, για να σηματοδοτήσει την έναρξη των επίσημων διαπραγματεύσεων για την επίσημη έξοδο της χώρας από την ΕΕ.

   
Σχολίασε το 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Βιβλία Εκδόσεων Σπύρου