Για πέμπτη χρονιά αύξησε τα κέρδη της η Allianz!

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη περιήγηση των επισκεπτών στις σελίδες μας. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.

RSS
Αθήνα, 21-11-2017

Διεθνή

Δημοσίευση: Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017 09:33

Για πέμπτη χρονιά αύξησε τα κέρδη της η Allianz!

Nextdeal newsroom

Γράφει:

   

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά ο Όμιλος Allianz παρουσίασε αύξηση στα λειτουργικά κέρδη. Ειδικότερα, το 2016 τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 0,9% και ανήλθαν στα €10,8 δισ., αγγίζοντας το ανώτατο όριο του στόχου που είχε θέσει η εταιρία για το 2016.

 

Τα καθαρά κέρδη που αναλογούν στους μετόχους διαμορφώθηκαν στα €6,9 δισ. σημειώνοντας αύξηση 4% συγκριτικά με το 2015, οδηγώντας την Allianz να αυξήσει το μέρισμά της περαιτέρω στα €7,60 ανά μετοχή.

Στον κλάδο ζωής και υγείας τα λειτουργικά κέρδη σημείωσαν τη μεγαλύτερη αύξηση, 9,3%, και διαμορφώθηκαν στα €4,1 δισ. - με την αύξηση των επενδυτικών αποτελεσμάτων να αποτελούν τη βασική κινητήρια δύναμη.

Στον κλάδο περιουσίας και ατυχημάτων το λειτουργικό αποτέλεσμα μειώθηκε 4,2%, κυρίως λόγω των χαμηλών επενδύσεων, παρόλο που βελτιώθηκε η απόδοση του underwriting.

Τα έσοδα όμως του Ομίλου μειώθηκαν κατά 2,2% στα €122,4 δισ. και ειδικότερα στον κλάδο περιουσίας και ατυχημάτων η μείωση ήταν 0,1%, στον κλάδο ζωής και υγείας η μέιωση ήταν 3,4% και στο asset management ήταν 7,4%. Μείωση παρουσίασαν και οι υπόλοιπες δραστηριότητες.

«Το 2016 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για την Allianz, και οι προσπάθειες που έγιναν με βάση την ανανεωμένη agenda μας άρχισαν να αποδίδουν καρπούς. Όλα τα τμήματα παρουσίασαν καλά αποτελέσματα, χάρη στη δέσμευση του εξαιρετικού ανθρώπινου δυναμικού μας, ενώ η ισχυρή κεφαλαιακή μας βάση μας βάζει σε θέση ισχύος», δήλωσε ο Oliver Bäte (φωτογραφία), Διευθύνων Σύμβουλος της Allianz SE.

«Η χρονιά ήταν γεμάτη εκπλήξεις, όχι όλες ευχάριστες, οι οποίες οδήγησαν σε πολλές υποθέσεις, τροφοδότησαν την γεωπολιτική αβεβαιότητα και τη μεταβλητότητα της αγοράς, καθιστώντας δύσκολες τις προβλέψεις για το 2017. Παρ 'όλα αυτά, αισθανόμαστε αρκετά σίγουροι ώστε να αυξήσουμε το εύρος του στόχου για τα λειτουργικά κέρδη του 2017. Ο Όμιλος στοχεύει να επιτύχει λειτουργικά αποτελέσματα ύψους €10,8 δισ. (+/- 500 εκατ.) το 2017, εκτός απροόπτου» είπε ο κ. Oliver Bäte.

 

Διαβάστε στα "Συνημμένα αρχεία" το Δελτίο Τύπου (αγγλικά) της Allianz που αφορά στα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου για το 2016.

   
Σχολίασε το 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Συνημμένα αρχεία:

Σχετικά Άρθρα

Βιβλία Εκδόσεων Σπύρου