Ποιες παροχές περιλαμβάνει η ασφάλιση «Αστική Ευθύνη από την Λειτουργία Ξενοδοχείων/Ενοικιαζόμενων Καταλυμάτων»;

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη περιήγηση των επισκεπτών στις σελίδες μας. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.

RSS
Αθήνα, 17-01-2018

Διαμεσολαβούντες

Δημοσίευση: Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017 11:38

Ποιες παροχές περιλαμβάνει η ασφάλιση «Αστική Ευθύνη από την Λειτουργία Ξενοδοχείων/Ενοικιαζόμενων Καταλυμάτων»;

Nextdeal newsroom

Γράφει:

   

Με αφορμή την αυξημένη κίνηση στα τουριστικά καταλύματα λόγω καλοκαιρινών διακοπών το nextdeal.gr ενημερώνει σχετικά.

Η ασφάλιση «Αστική Ευθύνη Λειτουργίας Ξενοδοχείων» και εν γένει τουριστικών καταλυμάτων πχ. ξενώνων, ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων/δωματίων κ.α. αφορά την ευθύνη του ιδιοκτήτη φυσικού ή νομικού προσώπου και των υπαλλήλων του, για ατυχήματα που θα προκληθούν σε τρίτους π.χ. πελάτες. επισκέπτες, προμηθευτές από λάθη και παραλείψεις κατά την διάρκεια παραμονής τους στις εγκαταστάσεις του καταλύματος.

Το ασφαλιστήριο αστικής ευθύνης από την λειτουργία τουριστικών καταλυμάτων αφορά αποζημίωση των τρίτων για σωματικές βλάβες και υλικές ζημιές από ατυχήματα που θα συμβούν στους χώρους λειτουργίας της επιχείρησης ενώ συμπεριλαμβάνονται με προϋποθέσεις και ατυχήματα που θα συμβούν από λειτουργία ανελκυστήρων, πισίνας, spa, αθλητικών εγκαταστάσεων, κλοπή προσωπικών αντικειμένων, τροφική δηλητηρίαση, εργοδοτική ευθύνη, πυρκαγιά, έκρηξη κ.α. ανάλογα τους όρους του ασφαλιστηρίου, το πρόγραμμα και την εταιρεία.

Όλες οι εταιρείες Generali, AXA, Allianz, Eurolife ERB, ERGO, Interamerican, Εθνική, Μινέττα, Ιντερσαλόνικα, Υδρόγειος, Ατλαντική Ένωση, Interasco, PRIME, Ευρώπη, Συνεταιριστική, AIG, Groupama, Ορίζων παρέχουν συμβόλαια ασφάλισης αστικής ευθύνης ξενοδοχείων και καταλυμάτων για ολόκληρο το έτος ή και μόνο για την τουριστική σεζόν, σε διάφορα σχέδια κάλυψης με ανώτατο όριο αποζημίωσης π.χ. 20, 25, 50, 90,100,120, 200, 240, 480 χιλ. ευρώ κ.α. ενώ σε περίπτωση ζημίας η ασφαλισμένη επιχείρηση συνήθως συμμετέχει στην αποζημίωση με ένα ελάχιστο ποσό π.χ. 150, 200, 250, 350 ευρώ κ.α. ανάλογα το πρόγραμμα και την εταιρεία. Προϋποθέσεις καταβολής της αποζημίωσης είναι η επιχείρηση να λειτουργεί με νόμιμη άδεια, η τήρηση κανόνων ασφαλείας και υγιεινής, η αποδεδειγμένη τακτική συντήρηση ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων κ.α. Το κόστος ενός συμβολαίου αστικής ευθύνης από την λειτουργία τουριστικού καταλύματος διαμορφώνεται συνήθως ανάλογα του αριθμού των κλινών του καταλύματος με ενδεικτικό παράδειγμα κόστους μόλις 1 ευρώ (ή και λιγότερο!) ανά κλίνη ανάλογα το πρόγραμμα και την εταιρεία.

Δείτε εδώ τον όρο «Αστική Ευθύνη από την λειτουργία Ξενοδοχείων-Ενοικιαζόμενων Καταλυμάτων» μέσα από τους όρους των συμβολαίων Generali, Ατλαντική Ένωση, Interamerican, Μινέττα και Εθνική:

GENERALI:

GENERALI

ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ:

ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

INTERAMERICAN:

INTERAMERICAN

ΜΙΝΕΤΤΑ:

ΜΙΝΕΤΤΑ

ΕΘΝΙΚΗ:

ΕΘΝΙΚΗ 

Ενημερωθείτε σήμερα από τον διαμεσολαβητή σας για τα οφέλη και το κόστος ασφάλισης της επιχείρησής σας.

 

©Μέντωρ Διαμεσολαβητής

   
Σχολίασε το 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Βιβλία Εκδόσεων Σπύρου